Vores tiltag omkring at blive mere bæredygtige

Smykkeproduktion er normalt ikke særligt bæredygtigt. Der skal udvindes både metaller og smykkesten, og så længe det foregår gennem minedrift, så er der nogle miljømæssige omkostninger, som både vi og mange af vores kunder ikke er så glade for.

Derfor har vi valgt at satse på bæredygtighed, som en del af vores strategi. Vi er langt fra at være i mål, men du kan her læse mere om strategien og de tiltag vi har gennemført indtil nu.

Upcycling af det romerske glas

På nogle områder er vi allerede et stykke, når det gælder om at gøre smykkerne mere bæredygtige. Først og fremmest bruger vi upcycling af det romerske glas som et væsentligt element i vores smykker. Upcycling er en form for genbrug, hvor materialet bliver tilført ny værdi. En definition af upcycling kan være: ”Upcycling, også kendt som kreativt genbrug, er processen omkring at omdanne biprodukter, affaldsmaterialer, ubrugelige eller uønskede produkter til nye materialer eller produkter, der opfattes som værende af højere kvalitet, såsom kunstnerisk værdi eller miljømæssig værdi.” 

Upcycling handler dermed om, at omdanne et produkt – glasfragmenter af antikt glas -, til noget der er anderledes end det oprindelige element. Derfor behøver vi ikke at bruge nye materialer til disse smykker. Hos os er det glasfragmenterne fra romertiden, som ikke er spændende nok til at blive udstillet på et museum, der bliver tilskåret og pudset, så de kan blive til unikke smykker. Du kan læse mere om det romerske glas her.

Med upcycling formår vi som smykkekunstnere at skabe originale  og unikke håndlavede smykker. Den kreative brug af nogle glasfragmenter, der ikke længere har en funktion, giver nu anledning til vores smykkedesigneres kreative fantasi. Med et simpelt glasfragment, der ikke har nogen brug i den nuværende form, kan vi nu give glasset en øget værdi og en større nytte end den ellers ville have. 

Emballage & Fragt

Ift. vores flotte smykkeæsker, så afventer vi Westpack ift. at få ”vores” model i en ECO udgave, der er lavet af FSC certificeret papir. Deres ECO produkter dækker over FSC certificerede produkter, økologisk bomuld, genbrugsplast eller Fairtrade bomuld.

Vi sender i størrelsestilpassede konvolutter, for at mindske spild. Alle vores konvolutter er af 50% genanvendte materialer og er alle FSC certificeret. 

Niibuhr Jewelry har en virksomhedsaftale med PostNord, som vi primært sender med – både i Danmark og i udlandet. På alle forsendelser betaler vi et miljøtillæg på 2,75% pr. brev eller pakke.

Vi har ofte en design- og leveringstid på ca. 5 uger. Når vi skriver dette er det dels fordi, at det tager tid at håndlave smykkerne. Men også fordi, at vi ”bundter” vores forsendelser for at optimere på fragten. Vi oplever, at mange af vores kunder gerne vil vente et par uger længere på deres smykke når de ved, at vi forsøger at minimere antal forsendelser mellem vores smykkedesignere og vores administration i Danmark. 

Webhosting & IT

Denne hjemmeside er også et eksempel på et grønt tiltag. Dels holder vi dataforbruget nede ved at undgå for mange videoer og datatunge grafiske elementer, og dels er siden hostet af Hosting4Real, hvis primær infrastruktur er placeret i Greenhouse Datacenters i Holland, hvorved strømmen kommer via vedvarende energi. Hosting4Real har indtil videre plantet 3000 træer gennem Brynk og Ecologi som et tiltag til at hjælpe med at reducere CO2-udledningen.

FN´s Verdensmål

Vi arbejder i særdeleshed med FN´s Verdensmål 12 omkring ansvarligt forbrug og produktion. Særligt delmålene 12.2: ”Inden 2030 skal der opnås en bæredygtig forvaltning og effektiv udnyttelse af naturressourcer” og 12.5: ”Inden 2030 skal affaldsgenereringen væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug”. 

Desuden er vi dedikerede til, at vores smykkeproduktion ikke er masse-fremstilling på fabrikker men at vi værner om håndværket. Dette kan vi kun gøre ved at holde det ”småt” og dermed er vores smykkedesignere typisk små familieejede virksomheder, hvor vi sikrer en ordentlig løn og at arbejdskraften bliver i lokalsamfundet. Vi arbejder derfor også med FN´s Verdensmål 11 omkring bæredygtige byer og lokalsamfund. 

Tilbage til toppen